Als je gaat solliciteren, geven je motivatiebrief en je cv de allereerste indruk. Toch wil je een goede indruk maken. Wil jij ervoor zorgen dat de recruiter jouw gegevens als eerste uit de stapel zal pakken?Gebruik dan onderstaande tips..

Tip 1: Hou het kort Bij Lento ontvangen we tientallen cv’s en sollicitatiebrieven per dag. Je kunt je voorstellen dat het erg veel tijd kost om dit allemaal serieus door te lezen. Zorg ervoor dat jouw cv maximaal twee à drie pagina’s is.

Tip 2: Gebruik een omgekeerde chronologie Begin dus met je meest recente werkervaringen en opleidingen. Wij willen direct lezen waar je de laatste tijd mee bezig bent geweest en hoe dit aansluit op de functie waarop je nu solliciteert.

Tip 3: Val op Wil jij uitgekozen worden uit die enorme stapel? Dan moet je opvallen. Dit kun je doen door middel van een felle kleur of iets extra’s. Houd het echter professioneel. Nog beter is om je cv door middel van een video of product te presenteren. Doe lekker creatief!

Tip 4: Pas je cv aan op de functie Veel mensen werken met een standaard cv. De recruiter bij Lento is echter op zoek naar een perfecte match voor de vacature. Laat in je cv dus met specifieke voorbeelden zien waarom jij die perfecte match bent. Het is wel handig om een uitgebreider, standaard cv te hebben voor als je je inschrijft bij een uitzendbureau. Bij ons kun je hier jouw cv direct uploaden!

Tip 5: Controleer je cv Een foutje maken we allemaal wel eens, maar zou het niet zonde zijn als jouw cv links blijft liggen, omdat er allerlei taalfouten in zitten? Vooral als je op een functie solliciteert waar het belangrijk is dat je secuur werkt zijn fouten in je cv funest.

Tip 6: Verstuur je cv als PDF Als jouw mooie cv na uren zwoegen eindelijk klaar is, op drie pagina’s past en opgeslagen is in Microsoft Word, kan het zijn dat de lay-out gewijzigd wordt als de recruiter je cv in een ander tekstverwerkingsprogramma opent. Je cv kan zomaar vijf pagina’s zijn geworden en ook de lettertypes kunnen zijn veranderd. Voorkom dat jouw creativiteit en harde werk verdwijnen en sla je bestand op als PDF.

Tip 7: Beter goed gejat, dan slecht bedacht Heb je zelf geen inspiratie om jouw perfecte cv te schrijven? Bekijk dan hier wat voorbeelden.